A karácsonyi séták kedvelt nasija, a fahéjas mandula most cukormentes verzióban érkezett meg. Így, hogy idén elmaradnak ezek a szeánszok, és nem nyitnak ki a karácsonyi vásárok, majdnem le kellett mondani a vásári finomságokról. De csak majdnem.

Készíthetjük mi magunk is, nem olyan ördöngősség.

A másik nagy vásári kedvenc, a kürtős kalács (cukormentesen természetesen) pedig megtalálható a 32 Tuti Házi Recept Cukormentesen e-bookomban.

Már számos alkalommal bizonyítottam, hogy attól, hogy hozzáadott cukrot nem használhatunk, ugyanúgy készülhetnek finomságok. Nos, például senki ne higgye, hogy nem készülhet karamell cukor nélkül!

Erre legjobb példa ez a szuper karamellizált fahéjas mandula. De variálhatjuk akár mogyoróval is, a lényeg az ízlésünkön van.

A cukorhelyettesítőnek használt, karamellizálható izomalt teljesen belefér az inzulinrezisztencia diétába, hiszen az izomalt hasznosításához az emberi anyagcserének nincs szüksége inzulinra. Ami fontos még, hogy kb. fele olyan édes, mint a répacukor, de ennél a receptnél ígyis megvan az édes íz.

Annyi, hogy ne várjuk, hogy a színe barnássá változik hőkezelés hatására, de jelen esetben a fahéj beszínezi, szóval a feeling teljesen megmarad.

Tök gyorsan elkészíthető, próbáljátok ki! Ha nem hagyjátok odaégni, akkor nem lesz baj!

 

A KARAMELLIZÁLT FAHÉJAS MANDULA CUKORMENTESEN receptje:
Hozzávalók:
Elkészítése:
  1. A mandulát pár pillanat alatt zsíradék nélkül megpirítjuk.
  2. A többi hozzávalót összeöntjük, és felforraljuk.
  3. Amikor forr, hozzáadjuk a mandulát, majd kb 5 perc alatt, kevergetés közben sziruppá sűrítjük.
  4. Egy tányérra kiöntjük, majd megvárjuk, hogy kihűljön, és fogyasztható is.