Heim Georgina vagyok,

diplomás táplálkozástudományi szakértő,
hormontanácsadó,
táplálkozási tanácsadó,
életmód- és gasztroblogger.

Rólam

Heim Georgina vagyok,

diplomás táplálkozástudományi szakértő,
életmód tanácsadó,
hormontanácsadó,
életmód- és gasztroblogger.

Az én történetem

Már a húszas éveimben – modellként – megtanultam odafigyelni a testemre, az étkezésemre, a rendszeres mozgásra. Hihetetlen kitartásra tanított meg ez az életmód, a maga minden nehézségével együtt. Később ezen tapasztalatokat kamatoztatni tudtam a tanulásban, és azóta a munkám során is.

Kisiskolásként is az ételek elkészítésének szépsége fogott meg, így nem csoda, hogy felnőttként tudatosan kezdtem el foglalkozni a táplálkozástudománnyal, a hobbimból a hivatásom lett. Rengeteg szakmai könyvet, publikációt elolvastam a témában, kutattam az újdonságokat és közben megfigyeltem az embereket, a szokásaikat, az élelmiszerekhez fűződő viszonyukat, a családmodelleket és az ünnepi étkezéseket, a bevásárlási szokásokat, és minden olyat, ami a hétköznapokban elénk tárul.

Ekkoriban kezdtem el írni a szakmai blogomat is, ami óriási sikerre tett szert, leginkább az inzulinrezisztenciával diagnosztizáltak körében. Szívügyemmé vált a téma, könnyen tudtam azonosulni az olvasóim problémáival, az étkezésekbe ütköző nehézségeikkel, hiszen én magam is érintetté váltam.

Ez az út nem tántorított el, még inkább növelte bennem a vágyat a szakmai fejlődés, a továbbképzések irányába. Így lettem okleveles modern táplálkozástudományi szakértő, majd később – ezt kiegészítve – hormontanácsadó és sporttáplálkozási menedzser is. Számomra ezek jelentik a kiteljesedést, azt, mikor azt éreztem: igen, megérkeztem, segíthetek az embereknek. Amit csinálok, nem csak a munkám, a hobbim, a hivatásom is.

Imádom, hogy a táplálkozástudomány egy folyamatosan fejlődő, egyre komplexebb terület. Nem csupán arról van szó, ki mit és mennyit eszik… ennél sokkal több! Pszichológiától kezdve a szociológián át számos tudomány ötvöződik benne, mire eljutunk ahhoz a ponthoz, hogy egy bizonyos személynek milyen kapcsolata van a táplálkozásával, így az életmódjával, az egészségével.

Táplálkozási tanácsadóként az étkezés mellett mindig is érdekelt az emberek pszichéje, így kiemelten figyelek a tőlem segítséget kérők lelki világára, már a kapcsolatfelvétel korai szakaszától kezdve az utógondozás legvégéig. Szeretem tudni mit élnek át, hogyan sikerül megküzdeniük új életmódjukkal, és azt látom, gyakran ebből az aprócska kéznyújtásból rengeteg erőt tudnak meríteni.

A sikerért együtt dolgozunk meg, a reálisan kitűzött célokhoz vezető úton pedig szeretem végig kísérni pácienseimet.

Média megjelenések

Youtube

Szeretnéd látni, milyen az, mikor egy bloggeranyuka otthonába betévedek, kinyitom a hűtőjét, és szakmai szemmel átvizsgáljuk, mit eszik a család? Nézd meg az alábbi YouTube videót!

/a videó második felében pedig anyuka is kap saját útmutatót!/

Online magazin

Milyen szenvedéllyel tudok beszélni az inzulinrezisztenciáról és a tudás e-bookomról? Hogyan látom az inzulinrezisztenseket, milyen volt számomra megélni, és milyen lehetőségeket adott? Többek között ezekről is beszélek a Be Cool Magazin online felületén:

/a fotóra kattintva elolvashatod a teljes cikket/

Nyomtatott újság

Az inzulinrezisztenciá(m)ról, annak előnyeiről, hátrányairól, nehézségeiről és lehetőségeiről a Fanny Test&Lélek magazinban is olvashattál rólam (2019/4, 44. oldal).

Szakmai blogom a 2016-os indulása óta folyamatosan frissül aktuális információkkal, diétás receptekkel és fontos szakmai tudnivalókkal – közérthető nyelven. A bejegyzéseim több milliós olvasottsága és az értékes olvasói visszajelzések mind azt mutatják számomra, hogy továbbra is szükség van az átfogó információkra, a tapasztalatok átadására. Missziómnak tekintem, hogy a jövőben is hasznos újdonságokkal frissítsem a blogomat, így ha új receptre vágysz, vagy elvesztél a diéták útvesztőjében, irány a blog menü!