cukormentes-sutotanfolyam

Sütőtanfolyamok

Szeretnél magabiztosabban mozogni a konyhában? És még az egészséged is fontos? Vágysz a régi finomságokra, de nem tudod hogyan készítsd el cukor hozzáadása nélkül? Gondot okoznak az alternatív alapanyagok megismerése? Akkor téged is várlak a cukormentes sütőtanfolyamaimon!

cukormentes-sutotanfolyam

Szeretnél magabiztosabban mozogni a konyhában? És még az egészséged is fontos? Vágysz a régi finomságokra, de nem tudod hogyan készítsd el cukor hozzáadása nélkül? Gondot okoznak az alternatív alapanyagok megismerése? Akkor téged is várlak a cukormentes sütőtanfolyamaimon!

EGÉSZSÉGES SÜTŐKURZUSOK
(nem csak inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek)

FIGYELEM!! A COVID 19 MIATT EGÉSZSÉGÜNK ÉRDEKÉBEN ÁTMENETILEG SZÜNETELNEK A SÜTŐKURZUSOK!!!

IMÁDOK SÜTNI-FŐZNI. EZ TÉNY!

Kicsi gyerekkorom óta szeretek alkotni, és élvezni a végeredményt, amit két kezemmel hozok össze a konyhában. Az öröm érzését, mikor egy étel elkészül, a pillanatot, mikor valami újat alkotok, a mosolygó, elégedett tekinteteket, mikor valakit megvendégelek.

Élesen él bennem az a nap, mikor kiderült, hogy inzulinrezisztenciám van. Ez azt jelentette, hogy többé elfelejthetem a cukros süteményeket. Egy világ dőlt össze bennem, hisz a hobbim innentől már csak a távoli múlt. De rájöttem, hogy ez nem egy veszteség, hanem egy új lehetőség!

Elővettem a régi kockás receptfüzetemet, és alkottam minduntalan. Rengeteg időt, energiát, tudást beleölve kitapasztaltam, hogy a régi recepteket hogyan kell átalakítanom, hogy az maximálisan eleget tegyen a 160 grammos diéta elveinek is. Számomra fontos volt, hogy az élvezeti értéke ne csökkenjen az elkészült ételeknek. Persze eleinte furcsa volt, hogy sok alapanyag teljesen más állagú, más mennyiségek kellenek, a régi logikával teljesen ellentétesen viselkednek egymással és még sorolhatnám. Meg kellett tapasztalnom azt is, mi mire való, miből lehet valami jót, izgalmasat kihozni, és mit nem használhatok bizonyos ételekhez. Igen, ehhez évek kellettek, de nekem ez egy fantasztikus új út volt, tele számos sikerélménnyel, és néha megmosolyogtató kudarccal.

Mindezen tudásomat azért szerettem volna átadni nektek, mert sokan nem szeretnétek ilyen hosszú utat bejárni. Ezeken a kiscsoportos, cukormentes kurzusokon lehetőségetek van megnézni, elkészíteni az adott ételeket, tapasztalni a felhasznált alapanyagokról, kérdezni, interaktívvá téve a tanfolyamokat.

egeszseges-sutotanfolyam
cukormentes-zserbo
teljes-kiorlesu-peksuti
sutotanfolyam

Mivel általában vizuális típusok vagyunk, így a sütőkurzusaimon megtanulható mindaz, ami az otthoni konyhában előfordulhat: ha egy hozzávalóból kevesebb van (padlón landolt az utolsó tojás), ha egy tészta nem úgy viselkedik, ahogy elő van írva neki. Hogyan kell kiszámolni, mennyit ehetsz meg belőle egy étkezéshez, milyen egyéb ízesítési alternatívák vannak. Hogyan formázd, hogy az valóban a szemnek is gyönyörködtető legyen. És a sort még hosszasan tudnám sorolni.

Mindeközben a sütőtanfolyamaimon remek a hangulat, kötetlen a beszélgetés, kicsit ki is kapcsolódunk a mindennapos rohanásban. Van helyünk leülni megpihenni, szuper berendezés néhány csini szelfihez, és természetesen beszélgetünk, míg sülnek a finomságaink. Beszélgetünk betegségekről, tünetekről, élelmiszerekről, akár konkrét márkákról (melyik cég melyik terméke jó/nem jó, és miért). Szóba kerülhet itt minden, ami egyébként érdekel. A kurzusok kis létszámúak, a barátias légkör megteremtése a cél.

A csodás helyszínt a Bonita Kulináris Kompánia biztosítja (1066 Bp, Lovag utca 10.) a Belváros szívében, könnyen megközelíthető helyen.

Minden étel, ami a kurzusokon készül, te magad készíted. Ha kész van, csipegethetsz belőle. Bőven van hely és étkészlet hozzá leülni. A többit pedig becsomagoljuk, és hazaviheted. Otthon a többségét le is fagyaszthatod, hogy bármikor, mikor kedved van, vagy váratlan vendégeid jönnek, csak elővedd.

Na, van kedved csatlakozni hozzánk?

Ha érdekelnek a cukormentes finomságok, ajánlom a Blog Receptek oldalát, illetve a 32 Tuti Házi Recept cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, fitten élőknek megvásárolható e-bookot.