Íme egy túrós-brokkolis puffancs, melyet azért alkottam, mert bármikor fogyaszthatjuk, méghozzá eléggé változatos formában. Menő reggeliként, kenyér helyett szendvicsnek, de hús mellé is tök jól funkcionál, mint egészséges köret. Sőt, kis étkezésre is simán bevágható.
Ez a szakdolgozatosdi megintcsak rávilágított arra, hogy kevés idő alatt is muszáj jókat, tartalmasakat, egészségeseket készíteni és enni.
És mivel a Facebook oldalamon elég népszerűségnek örvendett már csak látványra is, így egyértelmű volt, hogy a receptet hozom, amint időm engedi.
A szép zöld brokkoli egyébként telis-tele van vitaminokkal, főként béta-karotinnal, C vitaminnal és folsavval, így érdemes rendszeresen fogyasztani.
De ha esetleg nem szimpatizálnánk vele, akkor helyettesítsük a receptben karfiollal vagy padlizsánnal.
A brokkoli mellé nem véletlenül használtam túrót, hiszen a proteinfogyasztás is épp olyan fontos, mint a szénhidrátok, vagy a zsírmennyiség megfelelő bevitele szervezetünkbe. Ráadásul túróból is lehet kapni krémesebb állagút, egyértelműen ez a kedvenc innentől, és nem csak ennél, hanem mostantól mindenhez (pláne, hogy laktózmentest is lehet belőle vásárolni, így ez most duplán jól jön nekem).
Szóval megint egy recept, ami fitt, gyors, finom, és még egészséges is! Egyétek gyakran!
A TÚRÓS-BROKKOLIS PUFFANCS RECEPTJE:
Hozzávalók:
/ 6 darabhoz/
- 100 g brokkoli
- 125 g krémes tehéntúró
- 1 tojás
- 2 ek. zabpehely
- só
- fűszerek
- némi vaj a forma kikenéséhez, ha igényli
Elkészítése:
- A brokkolit megpároljuk.
- Villával, vagy botmixerrel összetörjük, hozzáadjuk a túrót, a tojást, a zabpelyhet és a fűszereket. Mindet jó alaposan összekeverjük. Állagra egy közepesen masszív “tésztát” kell kapnunk.
- Vajjal kikent serpenyőben/ palacsintasütőben kis amerikai palacsinta méretű halmokat szedünk, lelapítjuk.
- Közepes lángon mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük.