Ha szükséged van egy villámgyors sütire, de vigyázni szeretnél az alakodra is, itt egy remek zabsüti recept, amit ráadásul számos módon tudsz variálni, attól függően, éppen mihez van kedved, vagy éppen mi van otthon.

Ez a recept egyébként Máté érdeme – legalábbis félig-meddig. Mert ő tett bele fehérjeportól kezdve magvakon át mindentIS, de olyan jól sikerült, hogy mindenképpen akartam egy saját kikísérletezett zabsüti verziót, amiben azért az ő keze nyoma is benne lesz.

Ez a sajátnak ráadásul egy továbbgondolt változata már, de abszolút megérte továbbgondolni.

Eleve úgy volt, hogy igazából először cukormentes máglyarakást akartam csinálni, de aztán rájöttem, hogy nekem valami más kell. Hasonló, de mégis más. Kicsit proteinesebb. Hát lett:)

A fagyasztóba eltett tojásfehérjék ilyenkor jó szolgálatot tesznek. Nem kell aggódni, ugyanúgy szépen felverhető, mint a friss. Lényeg, hogy ne legyen jeges, de a hideg még jót is tesz neki.

 

A FITT DIÓS-ALMÁS GYORS ZABSÜTI receptje:

/nálam egy püspökkenyér forma/

Hozzávalók:

 

Elkészítése:

  1. A túrót a tojással elkeverjük, hozzáadjuk az édesítőt, a darált diót, a zabpelyhet.
  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a sütibe nem fog kelleni.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, majd jól elkeverjük.
  4. A püspökkenyér formát kibéleljük egy sütőpapírral, majd a masszát belekanalazzuk, egyenletesen eloszlatjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük, majd 185 fokon addig sütjük, míg a teteje el nem kezd pirulni.
  6. Addig felverjük a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval.
  7. Ha kezd megpirulni a sütink teteje, kivesszük, és rákanalazzuk, vagy habzsák segítségével ráfújjuk a tojásfehérjehabot.
  8. 210 fokos sütőbe tesszük, elég már csak a tetejét érje a hő (felső sütés). Addig sütjük így, amíg a fehérjehab teteje bebarnul. És kész is a zabsüti, csak győzd kivárni, amíg kihűl:)