Isteni protein muffin receptjét hoztam most nektek, ami nagyon gyorsan elkészül. És aki hiányolja a banán ízét, most visszakaphatja! Glutén- és cukormentes!

Ha hiányzik a banán íze, és még jól is jön egy kis fehérjedús nasi, akkor ez kötelező!

Volt még több 10 évvel ezelőttről egy alap muffin receptem, amit mindig is imádtam. Annyira sokszor és sok variációban sütöttem már, hogy arra szavak nincsenek. Mindig éppen azok kerültek bele, amik otthon voltak.

Simán el lehet vele bárkit kápráztatni. A legjobban mindig is az tetszett, hogy a tésztájába keverhetsz gyümölcsöket, magvakat, de tehetsz a közepébe lekvárt, vagy egy kockányi csokit; de a sima alap muffin is csodás.

Most gondoltam egyet és a banán ízesítésű fehérjeporomból készítettem. Természetesen az eredeti receptet testre kellett szabni, de remekül sikerült. Én imádom a gyors sütiket, és te is fogod, mert nem kell az előkészületkor sokat pepecselni vele!

Ami még említésre méltó, hogy gluténmentes, és természetesen cukormentes is az alábbi protein muffin receptem. Igazából bármelyik ízű proteinporból elkészíthető, variáljátok kedvetek szerint.

Szeretem variálgatni a muffinpapírokat, hiszen annyira sokféle mintával kapható már. Lehet tematikusan, pl. karácsonyra, nyaralásra, szülinapra valót venni, de igazából ez is olyan meglátni és megszeretni dolog szerintem. Erről az oldalról tudtok nagyon jó kis muffinpapírokat csemegézni.

 

AZ ISTENI PROTEIN MUFFIN GLUTÉN- ÉS CUKORMENTESEN receptje:

/kb. 9 darabhoz/

Hozzávalók:
  • 150 g banán ízű proteinpor (de akármilyen ízű lehet)
  • 100 g gluténmentes zabliszt
  • 1/2 cs. gluténmentes sütőpor
  • 20 g Négyszeres édesítő
  • 1 tojás
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 120 g tejföl
  • löttyintésnyi vanília aroma
Elkészítése:
  1. Az édesítőt és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és ezt is elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt is, végül egy kis vaníliát is ízlés szerint.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a proteinpor a liszttel és a sütőporral.
  3. Végül a két tál tartalmát szépen egybe öntjük, és jól kikeverjük.
  4. Papírkapszlikkal kibélelt muffintepsibe öntjük a masszát, úgy, hogy a sütőpor miatt még nőni fognak a muffinok.
  5. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb 20-25 percig sütjük.

 

 

Próbáld ki a LEGEGYSZERŰBB CUKORMENTES MUFFIN és a LISZT-ÉS CUKORMENTES GESZTENYEMUFFIN recepteket is!