Van egy sajtszósz recept, ami valami brutális dolgokra képes. Komolyan mondom, a kedvencem lett, mert rengeteg dologhoz felhasználható. Ha pedig vendégek jönnek, elkápráztatásnak sem utolsó.

 

Nem szeretem a munka könnyebbik felét megfogni. Értsd, nem szeretek szószalapokkal, mártásporokkal és hasonló dolgokkal dolgozni. Leginkább onnan fakad ez, hogy az előre gyártott, “csak be a mikróba, vagy önts hozzá forró vizet ételek” tele vannak minden oda nem való hozzávalóval. Legalábbis mielőtt berobbant az “éljünk egészségesebben” őrület, így volt.

Értem én, hogy tök gyors, tök finom, de nem annyira jó minden nap ezeken élni.

Így aztán nagyon megörültem, mikor anno megláttam egy blogon a sajtszósz receptet. Azt a sajtszószt, amit a nachos mellé adnak a mozikban. Azt, ami amúgy tele van minden tartósítóval, színezékkel stb. ha nem otthon, saját magad készíted el.

Pedig nem bonyolult, nem időigényes, viszont csak pár hozzávaló kell hozzá. Ja, és nem utolsó sorban nem költséges, ahhoz képest mi mindenre elhasználható, és mi mindennel lehet bonyolítani, ha úgy szeretnénk.

Én eszem:

 

Szóval ha valamelyikhez kipróbálnád, itt a recept hozzá!

 

Az ISZONYÚ FONOM SAJTSZÓSZ receptje:
Hozzávalók:
  • 2 ek vaj
  • 2 csapott ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 bögre növényi tej
  • 10 szelet (=1 csomag) toast sajt
  • 2 kávéskanál erős paprikakrém

 

Elkészítése:
  1. A vajat tűz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatos kevergetés közben pirítjuk 1-2 percig.
  2. Beleöntjük a növényi tejet (pl. cukormentes mandulatejet), de közben folyamatosan kevergetjük továbbra is. Ha jól besűrűsödik, levesszük a tűzről.
  3. Ezután tépkedjük bele a sajtot és addig keverjük, míg el nem olvad benne.
  4. Végül mehet bele ízlés szerint a csípős paprikakrém.