Vannak jó régi receptjeim, amik lassan feledésbe is merülnek. Ahogy elkezdtem lapozgatni a kis kockás receptfüzetemet, ismét előkerült ez a fehérboros-hagymás csirkés finomság.
Pont kapóra jött, mert összvissz szűk egy órám volt előrukkolni valamivel, ami finom, laktató, gyorsan megvan, és nem kell semmiért lerohanni a boltba hozzá. Lilahagymával szól az eredeti recept, úgy lesz egy halvány padlizsán színű beütése is; de én most vöröshagymával készítettem; mindkét variációval remek ételt kapunk.
Mi nagy bulgurfalók vagyunk, így nálunk adta magát, hogy ez lesz a köret mellé, de párolt zöldségtől kezdve a basmati rizsen át szinte bármivel tálalható.
Ilyen minimális időráfordítással is teljes értékű étel készíthető:
Van benne proteinforrás, szénhidrátforrás és zsír is. Mindenképpen készítsd el, ah nincs sok időd a konyhában ételt főzni!
A FEHÉRBOROS-HAGYMÁS CSIRKE receptje:
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 5 fej hagyma (lilahagyma, vöröshagyma egyaránt jó)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 ek. balzsamecet
- só
- bors
Elkészítése:
- A csirkemellet felkockázzuk.
- A hagymát négy részre vágjuk és vékonyan felszeleteljük. Olajon elkezdjük dinsztelni.
- A hagymához adjuk a zúzott fokhagymát és a csirkemellet is. Ezután sózzuk, borsozzuk.
- Gyakori kevergetés mellett, nagy lángon pirítjuk.
- Mikor kezd leragadni, felöntjük kevés fehérborral, és közepes lángon pároljuk tovább (szükség szerint pótoljuk a bort).
- Ha megpuhult a hús, és elpárolgott alóla a fehérbor, meglocsoljuk a balzsamecettel. Pár percig főzzük még, míg elpárolog a jellegzetes, erős balzsamecet illat.
Bulgurral tálalva isteni! Ha nem vagy biztos, hogyan készítsd a köretet igazán finomra, ezen az oldalon megtalálod hozzá a segítséget! De emellett tippeket kaphatsz arra, hogyan készíts tökéletes hajdinát, basmati rizst, barna rizst, kuszkuszt és még jó pár receptet találsz az összefoglalóban!