Van számotokra egy igazán finom receptem akár ma vacsorára! Nem kell semmi bonyolult dolog hozzá, elég, ha van otthon pár cukkini és némi csirke- vagy pulykamell. A többi már csak extra rajta!
Végignéztem úgy 5 cukkini receptet, de egyik sem tetszett igazán. Nem tudtam, hogy mit akarok azokból a hűtőben árválkodó, szép, friss cukkinikből, de azt igen, hogy kirántani, lereszelni nincs szívem.
Töltött tököt, és sok egyebet csináltam már, így arra vetemedtem, hogy a cukkini is hasonlóan fogja bevégezni. Hiszen némi hús, tejtermék és egy kis zöldség csak nem lehet rossz kombó!
Másnap láttam a világhálón, hogy mennyi töltött cukkini recept van, de én inkább mentem a saját fejem után. És nem lett rossz! Sőt!!!
A HÚSOS CUKKINI HAJÓK receptje:
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 250 g pulykamell/csirkemell
- 1 közepes fej vöröshagyma
- olaj
- fűszerek: só, majoranna, oreganó
- reszelt sajt
- tejszín
- vaj a tepsi/jénai kikenéséhez
Elkészítése:
- A cukkiniket megmossuk, hosszában félbevágjuk, majd ezeket is negyedeljük. Belsejüket egy kanállal kikaparjuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, erre rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük.
- A kis kockákra vágott husit ezután a dinsztelt hagymához adjuk, sózzuk, fűszerezzük, majd fehéredésig pirítjuk.
- Utána hozzáadjuk a cukkinik kivájt belsejét is. A hússal összeforgatva pár percig főzzük.
- Közben egy jénait kikenünk vajjal, beleültetjük a cukkinihajókat.
- A megfőtt husis-cukkinibelsőt szépen belekanalazzuk.
- Sajtot reszelünk, a tejszínhez adjuk (ezt még tovább lehet bolondítani egyéb fűszerekkel – isteni lesz tőle!). Ezzel a tejszínes mártással jól meglocsoljuk a cukkinihajókat, de lehetőleg úgy, hogy inkább a cukkinik belsejében maradjon.
- Végül 170 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetején megpirul. Ekkorra szépen megpuhul már a cukkinihajónk is.
A blogon megtalálod az isteni finom cukkini krém és fetás-lenmagos cukkinitócsni receptjét is.
Még több érdekességért pedig kövess Facebookon és Instagramon!