Van számotokra egy igazán finom receptem akár ma vacsorára! Nem kell semmi bonyolult dolog hozzá, elég, ha van otthon pár cukkini és némi csirke- vagy pulykamell. A többi már csak extra rajta!

Végignéztem úgy 5 cukkini receptet, de egyik sem tetszett igazán. Nem tudtam, hogy mit akarok azokból a hűtőben árválkodó, szép, friss cukkinikből, de azt igen, hogy kirántani, lereszelni nincs szívem.

Töltött tököt, és sok egyebet csináltam már, így arra vetemedtem, hogy a cukkini is hasonlóan fogja bevégezni. Hiszen némi hús, tejtermék és egy kis zöldség csak nem lehet rossz kombó!

Másnap láttam a világhálón, hogy mennyi töltött cukkini recept van, de én inkább mentem a saját fejem után. És nem lett rossz! Sőt!!!

A HÚSOS CUKKINI HAJÓK receptje:
Hozzávalók:
  • 2 db cukkini
  • 250 g pulykamell/csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • olaj
  • fűszerek: só, majoranna, oreganó
  • reszelt sajt
  • tejszín
  • vaj a tepsi/jénai kikenéséhez

Elkészítése:
  1. A cukkiniket megmossuk, hosszában félbevágjuk, majd ezeket is negyedeljük. Belsejüket egy kanállal kikaparjuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, erre rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük.
  3. A kis kockákra vágott husit ezután a dinsztelt hagymához adjuk, sózzuk, fűszerezzük, majd fehéredésig pirítjuk.
  4. Utána hozzáadjuk a cukkinik kivájt belsejét is. A hússal összeforgatva pár percig főzzük.
  5. Közben egy jénait kikenünk vajjal, beleültetjük a cukkinihajókat.
  6. A megfőtt husis-cukkinibelsőt szépen belekanalazzuk.
  7. Sajtot reszelünk, a tejszínhez adjuk (ezt még tovább lehet bolondítani egyéb fűszerekkel – isteni lesz tőle!). Ezzel a tejszínes mártással jól meglocsoljuk a cukkinihajókat, de lehetőleg úgy, hogy inkább a cukkinik belsejében maradjon.
  8. Végül 170 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetején megpirul. Ekkorra szépen megpuhul már a cukkinihajónk is.

 

A blogon megtalálod az isteni finom cukkini krém és fetás-lenmagos cukkinitócsni receptjét is.

Még több érdekességért pedig kövess Facebookon és Instagramon!

Leave A Comment