A pudingos almaleves újragondolva, hogy inzulinrezisztensek és/vagy vegánok is ehessék! Gyorsan egyszerű finomság!

 

Az a baj a pudingos levessel, hogy nagyon finom. Na meg az, hogy keményítőben gazdag az a fránya pudingpor. Pedig az alma tuti mindenkinél toplistás gyümölcs! Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szerette volna.

Szóval csípem én az almát, így az almalevest is, sőőőőt, de ez így nem volt okés. Tehát dobtam azt a régi bevált receptet, és újraterveztem. Persze a kritérium megvolt, legyen legalább olyan finom, legyen krémes, legyen meg az enyhe vanília íz a többi fűszer mellett…. és persze ne egy szétfőtt almakompótban találjam magam, az alma legyen picit puha – picit roppanós. És legyen tejmentes is.

 

De hogy miért ez az alma őrület?

Mert minden magyarnak van legalább egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, vagy Zala megyei ismerőse, akit életében legalább egyszer már elhalmoztak jó magyar almával. És nem is baj, hiszen nagyon finom, és egészséges. Nem hiába a mondás: “Napi egy alma, az orvost távol tartja.”

A-, B-, C vitamint tartalmaz, emellett folsav, kalcium, magnézium, kálium, kén is jelentős mértékben megtalálható benne. Az almában található pektin (rostanyag) pedig számos jótékony hatással bír a szervezetre. Kedvező a bélflórára, csökkenti a vér koleszterin szintjét, rendezi a székletet. Ősszel be lehet belőle spájzolni, eltenni kompótnak, dzsemnek, vagy le a pincébe, hogy télen bármikor elő lehessen kapni egy kis csemegézésre.

Szóval érdemes változatosan fogyasztani, nyersen, sütve, főzve, grillezve…bárhogyan, csak egyétek!

És itt is hozzá egy jó kis recept.

De mielőtt nekiállsz, előtte 2 tanács:

  • Almából lehetőleg ne savanykásat vegyetek;
  • Kókusztejszín helyett használhattok tejszínt is, de ekkor már se nem lesz tejmentes, se nem lesz vegán.

 

Tehát az almaleves receptje, amit imádni fogtok:

Vágynál még valami almás finomságra?

Ha a klasszikusoknál maradnál, ez a diós-almás pite tuti befutó lesz! A mai napig No.1-ként imádja a Facebook közösségem is! Jó tanácsként mondom, ha egyszer nekiállsz, és megkóstolja a család, onnantól sorozatgyárthatod nekik!