Blog
Blog
Recept: Cukormentes citromos-levendulás keksz
Ami itthon van alapanyagokból készült egy finom kis vajas keksz. Szigorúan cukormentesen, figyelve a teljes kiőrlésűek megfelelő arányára. Így született meg a citromos-levendulás ízvilágú sütipecsétes kekszecském. …
Házi növényi tej készítés 5. rész: A barna rizstej
Barna rizstej készül nálam, a sorozat szokásához híven nem bonyolítom túl, még mindig nincsen növényi tejkészítő gépem. Mégis van növényi tejem, saját. …
Recept: Szénhidrátcsökkentett amerikai palacsinta
Van-e nagyobb boldogság annál, ha egy diétázó a megadott mennyiségen felül ehet büntetlenül? Na, ezzel az amerikai palacsinta recepttel szerettem volna kedvezni magamnak és másoknak is, akiknek például számolniuk kell ...
Házi növényi tej készítés 4. rész: A kókusztej
Nincs rá épeszű magyarázatom, miért a 4. részt kapta a házi készítésű kókusztej, mikor életem legelső növényi tejkészítős kalandja épp vele esett meg. Szerintem nagyban hozzájárult ahhoz, hogy utána bátran ...
Házi növényi tej készítés 3. rész: A diótej
ÉÉÉÉs akkor jöjjön egy olyan növényi tej, amihez nem hogy növényi tej készítő gép nem kell, de még turmix sem. Ez a diótej. Tényleg egy koleszban is simán nekiállhatunk. Jó, ...
Vitaminok és nyomelemek: hogyan és miért szedjünk?
A vitaminokról már mindenki hallott, a vitaminokat mindenki ismeri. Tudjuk, hogy a gyümölcsök, zöldségek fogyasztásával vitaminok és nyomelemek kerülnek be a szervezetünkbe. De vajon tisztában vagyunk azzal, mit mikor kell ...